JAC (heel Vlaanderen)

U bent hier

Als vrijwilliger

Wil je je vrije tijd zinvol invullen door je in te zetten voor mensen? Voel je je aangesproken door wat er reilt en zeilt in een JAC? Je hebt ervaring die je wil delen of je wil juist ervaring opdoen?

Neem alvast een kijkje bij de vacatures voor vrijwilligers.
 

Van onschatbare waarde

Het JAC kan niet zonder vrijwilligers. Je vindt er studenten, professionelen die in hun vrije tijd hun specifieke vaardigheden aanbieden, pas afgestudeerden die wat tijd hebben, in afwachting van een eerste job, jongeren die in de buurt wonen, jongeren die vroeger zelf al geholpen waren in het JAC en nu ook graag anderen helpen,… Sommigen draaien al een tijdje mee, anderen engageren zich voor een bepaalde periode, of werken mee aan een project. Vrijwilligers vinden we overal in de organisatie: in het bestuur, in werkingen of achter de schermen bij de ondersteunende, administratieve of logistieke diensten.

Werken aan een solidaire samenleving

Het CAW, en dus ook het JAC, kiezen bewust voor het werken met vrijwilligers. We zijn er immers van overtuigd dat de samenleving een plek is waar mensen zich thuis voelen wanneer ze zich betrokken voelen bij wat leeft in hun omgeving. Een buur die een duwtje in de rug kan gebruiken, die vrouw in de straat die vaak alleen is, dat gezin die net nieuw is in de wijk en nog niemand kent.

Vrijwilligers laten zien hoe je betrokken kan zijn. Op een actieve manier zetten zij hun talenten in voor die samenleving. Dat dragen we een warm hart toe als CAW en willen we op alle mogelijke manier stimuleren.

Volwaardig partner in de organisatie

Kiezen voor vrijwilligers wil ook zeggen dat je in het JAC een volwaardige plek krijgt. Je krijgt eigen taken en de nodige ondersteuning waardoor je zelfstandig of in team kan werken. Op deze manier vormen vrijwilligers en vaste medewerkers een hecht team dat in een ontspannen sfeer op elkaar kan rekenen. Er is steeds ook ruimte en tijd voor aangepaste opleidingen.