JAC (heel Vlaanderen)

U bent hier

... ook in jou sluimert een held

18.09

... ook in jou sluimert een held

In het Centrum Algemeen Welzijnswerk, CAW, is iedereen welkom met om het even welke welzijnsvraag. Een moeilijke relatie, financiële of administratieve problemen, eenzaamheid, dak- en thuisloosheid, problemen in het gezin. Je kan er terecht voor informatie, advies en begeleiding. We bieden ook tijdelijke opvang met begeleiding aan mensen die dak- en thuisloos zijn. Hiervoor zijn we op zoek naar vrijwilligers die willen inslapen!

We bieden drie soorten opvang. 

  • Mensen die door een crisissituatie op straat komen te staan, kunnen terecht in ons Crisisopvangcentrum in de Regastraat. Hier slapen dagelijks 14 personen.
  • Voor jongeren zonder(t)huis (tussen 18 en 25 jaar) is er onze jongerenopvang Halte 51 in de Brabançonnestraat. Elke nacht verblijven hier 7 jongeren.
  • En in de koudste wintermaanden, van november tot april, bieden we wie buiten slaapt gratis winteropvang met bed, bad en brood in onze winteropvang. In een huis in de Vesaliusstraat slapen dan 11 gasten. 

Om de nachtopvang op deze plaatsen vlot te laten verlopen, zijn vrijwilligers onmisbaar. 

Wil je graag iets doen voor de meest kwetsbaren in onze samenleving, de dak- en thuislozen? 

Kan je je regelmatig vrijmaken om een nacht te slapen in één van onze huizen?

Dan hebben wij de ideale uitdaging voor jou: word vrijwilliger voor de nachtopvang!

Wat kan je verwachten?

Als vrijwilliger sta je in voor de avond- & nachtpermanentie. Het takenpakket is eenvoudig: je eet samen met de gasten, kijkt samen wat tv, speelt een gezelschapsspel of doet een goeie babbel. De bewoners kunnen aan jou op een andere manier hun verhaal kwijt, zien eens een nieuw gezicht en verruimen zo hun leefwereld. 's Nachts blijf je slapen en ben je verantwoordelijk voor de telefoonpermanentie. Er is steeds iemand van het personeel bereikbaar.

In ruil bieden wij een unieke ervaring in een jong en dynamisch team, ruimte voor eigen initiatief, boeiende sociale contacten, een verzekering en een vergoeding voor je vervoerskosten. Er is mogelijkheid tot individuele ondersteuning bij de uitvoering van je taken en een aantal vormingsmomenten.

Wat verwachten wij?

We verwachten van jou hiervoor geen specifieke professionele achtergrond. Wel een minimum engagement en een goede dosis verantwoordelijkheidszin. Wij zoeken mensen die geven om een ander, die een warm hart hebben voor de maatschappelijk meest kwetsbaren, verdraagzaam zijn, geïnteresseerd, niet bang zijn van wat small talk en vrolijk gezever, maar evengoed met een goede portie gezond verstand en voldoende assertiviteit rustig kunnen omgaan met kleine conflicten. 

Wil je graag je steentje bijdragen of heb je nog vragen?

Neem contact met Jo De Keyzer op 0488 24 92 70 of via vrijwilligers@cawoostbrabant.be

En vergeet dit bericht vooral niet te delen met vrienden die mogelijk ook interesse hebben.